torstai 21. heinäkuuta 2011

Iltarastien 28.7. ennakkotiedot

Niin se olisi taas vuoro järjestää iltarastit. Ja samalla on ohjelmassa taitoharjoitus. Ensi viikon torstaina on h-hetki. Tosin nyt alkaa olla valmistelut jo tehty, mm. kartat on tulostettu. Mitä siis on luvassa?

Paikka:
Tapahtuma on Jaalan Hartolassa, Venearonvuorten maastossa. Lähtöpaikka sijaitsee Ansalahdentien varressa, noin 4 km päässä kyläkaupalta. Pysäköinti tapahtuu tien varteen, joten kimppakyydit ovat suositeltavia.

Aika:
Näin lomakaudella iltarastien lähtöaikaa on pidennetty. Maastoon pääsee jo klo 15 alkaen.

Maasto:
Maastossa on suunnistettu iltarasteja kahtena edellisenä kesänä. Molemmilla kerroilla on ainakin osin ollut tarjolla mukavia hiekkakankaita. No, nyt ei ole. Maasto on talouskorpimetsää, jota hallitsee 70 metriä korkea Pohjasmäki. Pohjasmäkeen pääsevät kaikki radat. Lämpimän ja kostean kesän jäljiltä aluskasvillisuutta on runsaasti. Kuten myös erilaisia hyönteisiä. Eli kaikkinensa kunnollista perinteistä suunnistusmaastoa. Vaikka maastoa on jo pari vuotta käytetty, on nyt muutama rasti maastonosassa, jossa ei ole koskaan suunnistettu järjestetyssä tapahtumassa.

Maastokäynneillä havaitut muutokset maastossa on päivitetty karttaan.

Radat:
C-rata, 2,6 km, 1:10 000, tulostettu 60 kpl
Maasto on haastellinen C-radalle, mutta johdattelevia kohteita on pyritty tarjoamaan mahdollisuuksien mukaan suunnistusta helpottamaan. Kaikki rastit ovat yhteisiä muiden ratojen, etenkin B-radan kanssa, joten muita suunnistajia tulee olemaan tukena. Pohjasmäen maisemarastia ei C-radalla ole.

B-rata, 3,2 km, 1:10 000, tulostettu 100 kpl
Radan runkona on C-rata, jota on täydennetty muutamilla rasteilla suunnistuksellisten haasteiden tarjoamiseksi. B-rata käy Pohjasmäen päällä maisemarastilla.

A-rata, 5,3 km, 1:10 000, tulostettu 60 kpl
Radalla on yksi pitkä rastiväli ja pari mäkeä enemmän kuin lyhyemmillä radoilla. Vaikka rata ei ole pitkä, saattaa tunti olla monelle hyvä tavoiteaika.

Taito A, 7,4 km, kartta 1:15 000, tulostettu 25 kpl
Taito B, 4,5 km, kartta 1:15 000, tulostettu 15 kpl
Taitoradat on tarkoitettu kilpasuunnistajille harjoitukseksi tulevia SM-kilpailuja varten. Radat ovat haasteellisemmat kuin iltarastien radat. Taito-A:lla tulee vielä yksi mäki, Kuparivuori, lisää suunnistettavaksi. Tunti on hyvä tavoite aika pidemmällä taitoradalla.

Muuta:
Kotimatkalla voi virkistyä joko Siikavan tai Jaalan uimapaikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti